Intercultureel Management

Doelgroep

De intercultureel management trainingen zijn bedoeld voor managers die in hun werk in Nederland of in het buitenland worden geconfronteerd met verschillende zakenculturen. Deze interculturele contacten kunnen tot stand komen doordat men zakenreizen onderneemt naar het buitenland, doordat men internationale contacten onderhoudt (bijvoorbeeld via telefoon, fax of e-mail) of doordat men in een multi-cultureel managementteam functioneert.


Vorm

Aan de hand van een intakeformulier en intakegesprek worden vorm en inhoud van de training bepaald. De duur van de training varieert van één tot drie dagen. De trainingen kunnen individueel of in groepsverband gevolgd worden. Indien gewenst kan een cursus in-company plaatsvinden.

Inhoud

In de training wordt aandacht besteed aan de verschillen tussen diverse managementculturen en de invloed die deze verschillen hebben op het persoonlijk functioneren binnen een bedrijfsorganisatie. Aan de hand van een aantal culturele dimensies worden zowel theorie als praktijk besproken. Hierbij is ook ruimte voor eigen ervaringen. Verder zullen specifieke praktijksituaties en casestudies worden behandeld. Het doel van de training is de deelnemers bewuster te maken van de eigen cultuur en de cultuur van de collega of onderhandelingspartner. Het is ook mogelijk de training af te stemmen op een specifieke regio.

Informatie

Wenst u meer informatie te ontvangen, neemt u dan gerust contact met ons op.

Laatst Gewijzigd: 02-07-2010