Actueel

Taalcafé ATC

De zomer is begonnen - maar de meeste cursussen zijn afgelopen. Met wie ga je nu Nederlands praten?


Summer School 2017

De zomermaanden zijn bij uitstek geschikt om een taal te leren of te verbeteren. Het Academisch Talencentrum biedt in de maanden juli en augustus intensieve cursussen aan voor Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Japans, Arabisch, Koreaans, Perzisch en Russisch.


Engelstalige terminologie

In samenwerking met het Academisch Talencentrum zijn regels opgesteld die als richtlijn dienen voor het gebruik van Engels. Hiermee wordt gestreefd naar consistentie in de gehele universiteit.


TOEFL Exam Preparation Course

Studenten die graag een semester in het buitenland willen studeren, wordt vaak gevraagd een TOEFL test af te leggen. Om er voor te zorgen dat de student deze toets met succes aflegt, biedt het Academisch Talencentrum nu ook een TOEFL examentraining aan.


Taalcafé ATC

De zomer is begonnen - maar de meeste cursussen zijn afgelopen. Met wie ga je nu Nederlands praten?


Open Huis Donderdag 4 september

Op donderdag 4 september organiseert het Academisch Talencentrum een Open Huis in het Lipsius gebouw. Lijkt het u iets om een nieuwe taal te leren of uw kennis van een taal op te krikken? Kom dan langs en ontdek wat het Talencentrum u te bieden heeft.


Nederlandse Cultuur en Geschiedenis

Speciaal voor nieuwkomers, expats, NT2-leerders en mensen die Nederland beter willen leren kennen, organiseert het Academisch Talencentrum van de Universiteit Leiden een interessante en interactieve cursus Nederlandse Cultuur en Geschiedenis.