Actueel

Met ERC Grant speuren naar taal met gierst en bonen

Japanologe en taalkundige Martine Robbeets gaat met haar net verworven ERC Consolidator Grant de oorsprong en verspreiding van de Transeuraziatische talen, zoals Japans en Turks, onderzoeken. Dat is een van de meest omstreden onderwerpen in de taalgeschiedenis.


Hoogleraar Holger Gzella schrijft boek over Aramees

Er was nog nooit een boek geschreven over de cultuurgeschiedenis van het Aramees. Holger Gzella, al tien jaar hoogleraar aan de Universiteit Leiden, sprong in deze leegte. De hoogleraar Taalkunde vertaalde zijn kennis over één van de beroemdste talen ter wereld naar het boek ‘A Cultural History of Aramaic – From the Beginnings to the Advent of Islam’. De NRC interviewde hem erover. “Het Aramees is voor de geesteswetenschappen wat wiskunde is voor de astronomie.”


Geef je mening en maak kans op een half jaar collegegeld (t.w.v. € 953)

Februari is Meedenkmaand: de Nationale Studenten Enquête is er weer! We zouden je graag willen vragen de vragenlijst in te vullen vóór 9 maart. Voor de universiteit én voor studenten is dit erg belangrijk, want de resultaten worden gebruikt voor het verbeteren van opleidingen en faciliteiten. Daarnaast kun je zelf door deel te nemen ook nog eens van alles winnen!