Start van de studie - Wijsbegeerte

De meest gestelde vragen over de start van de studie wijsbegeerte.

Is er een introductieprogramma van de opleiding?

Het introductieprogramma voor eerstejaarsstudenten Wijsbegeerte is op dinsdag 30 augustus 2016, van 14.00 tot 16.30 uur in het Lipisusgebouw zaal 005.

Mijn eerste college: wanneer is dat en waar?

Het eerste college voor studenten in het BA Plus-traject (Philosophy of Culture) is op dinsdag 6 september om 13:15 uur in het Lipsiusgebouw, zaal 228. Het eerste college voor studenten in het Standaardtraject (Philosophy of Culture) is op maandag 5 september om 18:45 uur in het Lipsiusgebouw, zaal 028.

Hoe kom ik aan de studiegids en het collegerooster?

Informatie over het studieprogramma is te vinden in de e-Studiegids. De bacheloropleiding Wijsbegeerte heeft een BA Plus-traject en een Standaardtraject. Het collegerooster en de jaarindelingvind je via de website van de opleiding Wijsbegeerte.

Moet ik mij nog ergens (na-)inschrijven?

Nadat je aanmelding in Studielink en de inschrijving bij de Universiteit Leiden is doorgestuurd naar de opleiding, ontvang je per e-mail het verzoek om je uiterlijk 1 september 2016 via de studiecoördinator in te schrijven voor een van de twee trajecten van de bachelor Wijsbegeerte.

Hoe moet ik mij aanmelden voor werkgroepen?

Voor alle colleges moet je je aanmelden via uSis. Bij de meeste colleges wordt gebruik gemaakt van Blackboard. Voor de Backboardmodules moet je apart inschrijven met je ULCN-account.

Waar koop ik mijn studieboeken en onderwijsmaterialen?

De studieboeken voor het eerste jaar kun je online met korting bestellen via Studievereniging Symposion. Ingeschreven studenten ontvangen nadere informatie via e-mail. De boeken kunnen worden afgehaald op de dag van het introductieprogramma, op dinsdag 30 augustus  van 11.00 tot 16.00 uur. Readers en syllabi kun je bestellen via Readeronline of worden beschikbaar gesteld via Blackboard (zie Studiegids) .

Hoe kan ik mijn deficiënties wegwerken?

Niet van toepassing. Aan het vwo-profiel worden geen specifieke eisen gesteld.

Is er een kennismakingsprogramma van mijn studievereniging?

Voor de nieuwe leden organiseert studievereniging Symposion van vrijdag 16 september t/m zondag 18 september een introductieweekend, waarin de eerstejaars kunnen kennismaken met de ouderejaarsstudenten.

Wat is Humanities Lab?

Het Humanities Lab is het Honours College programma van de Faculteit der Geesteswetenschappen.

Het Honours College geeft gemotiveerde studenten een extra uitdaging naast het reguliere bachelorprogramma. Kies voor een honourstraject dat bij jou past en ontwikkel jouw talenten optimaal! Je kunt in het 2de semester van het eerste jaar al starten met het Honours College: Humanities Lab.

Hoe kom ik aan meer informatie?

Nadat je je hebt ingeschreven via Studielink ontvang je in augustus een brief van de opleiding met gedetailleerde informatie over het introductieprogramma. Meer informatie is verkrijgbaar bij de studiecoördinator van de opleiding Wijsbegeerte, mw. drs. P.E.R.A. Casse.
Je kunt ook de website van de opleiding Wijsbegeerte raadplegen.

Laatst Gewijzigd: 01-08-2016