Start van de studie - Kunstgeschiedenis

De meest gestelde vragen over de start van de studie Kunstgeschiedenis.

Is er een introductieprogramma van de opleiding?

Ja, op maandag 5 september van 10.00-12.00 uur in gebouw Cleveringaplaats 1 te Leiden (zaal 011) is er een introductiecollege, direct gevolgd door je eerste college, met als titel Visuele analyse I: iconografie en interpretatie van de westerse beeldende kunst. Vanaf 13.00 uur is er een kennismakingsmiddag georganiseerd door de Leidse Kunsthistorische Vereniging (LKV).

Mijn eerste college: wanneer is dat en waar?

Dinsdag 6 en woensdag 7 september zijn er excursies gepland (Haarlem, Amsterdam), die deel uitmaken van het onderwijsprogramma van de BA. We raden aan om vooraf een Museumkaart (www.museumkaart.nl) aan te schaffen, als je die niet al hebt. Van die kaart zul je ook later veel plezier hebben.

Op vrijdag 9 september is er ’s ochtends (9.15 uur) een praktisch college over studie-ondersteunende voorzieningen. Daarna start om 11.00 uur het college Middeleeuwse architectuur en beeldende kunst 400-1300. De locatie:Matthias de Vrieshof 2, zaal 004. In de week erop volgend beginnen de andere colleges van het studiejaar.

Hoe kom ik aan de studiegids en het collegerooster?

Je vindt de studiegids en het collegerooster via de homepage van de opleiding Kunstgeschiedenis.

Moet ik mij nog ergens (na-)inschrijven?

Je moet je inschrijven in Studielink (sluit op 31 augustus!), vervolgens bij de Universiteit Leiden en vervolgens voor het onderwijs in uSis en (apart) in Blackboard.

Hoe moet ik mij aanmelden voor werkgroepen?

Eerstejaarsstudenten worden door het secretariaat van de opleiding voor alle colleges ingeschreven. De indeling in werkgroepjes wordt op de introductiedag (5 september) bekend gemaakt.

Waar koop ik mijn studieboeken en onderwijsmaterialen?

Je kunt je studieboeken voordelig en gemakkelijk via de studievereniging LKV bestellen.

Hoe kan ik mijn deficiënties wegwerken?

Neem hierover contact op met de studiecoördinator.

Is er een kennismakingsprogramma van mijn studievereniging?

Ja, er zijn uitgebreide mogelijkheden om je medestudenten te leren kennen. Op 5 september is er de eerstejaars introductiedag. In de dagen erna zijn er dagexcursies naar o.m. Haarlem en Amsterdam. Halverwege het najaarssemester is er een driedaagse excursie naar Hamburg (28-30 oktober), georganiseerd door de LKV en begeleid door docenten van de opleiding.

Wat is Humanities Lab?

Het Humanities Lab is het Honours College programma van de Faculteit der Geesteswetenschappen.

Het Honours College geeft gemotiveerde studenten een extra uitdaging naast het reguliere bachelorprogramma. Kies voor een honourstraject dat bij jou past en ontwikkel jouw talenten optimaal! Je kunt in het 2de semester van het eerste jaar al starten met het Honours College: Humanities Lab.

Hoe kom ik aan meer informatie?

Als je vragen hebt kun je per mail contact opnemen met de studiecoördinator, Gerhard Jan Nauta.

Stuur een e-mail voor een afspraak.

Laatst Gewijzigd: 19-08-2016