Actueel

Kennismaken met Geesteswetenschappen

Dinsdagochtend 26 augustus was het zover; tweehonderd buitenlandse studenten maakten voor het eerst kennis met de Faculteit der Geesteswetenschappen. Als warm welkom stond er koffie en thee klaar en natuurlijk kon hierbij een lekkere oer-Hollandse stroopwafel niet gemist worden.


Studeren in het buitenland: wat eraan vooraf gaat

Studeren in het buitenland. Voor veel studenten een interessante optie, maar weinig studenten nemen daadwerkelijk de nodige stappen om te kunnen gaan. Hoe is het nou eigenlijk om zo’n proces te doorlopen? Studente Engelse taal en cultuur Sharmaine Verhagen doet verslag van haar ervaringen.


Erasmusuitwisselingen 2014-2015

De deadline voor aanmelding voor een Erasmusuitwisseling in 2014/2015 is verstreken (1 maart 2014), maar er zijn nog plekken over. Je kunt je hiervoor opgeven voor studie in het tweede semester 2014/2015. Kijk onder mogelijkheden waar je nog naar toe kunt. De aanmeldingen worden behandeld op basis van wie het eerst komt.. Je kunt je aanmelden tot uiterlijk 15 juli 2014.


Health and safety abroad

(This information is in English but also meant for Dutch students) You must take precautions for your safety before and during your stay abroad


Stagefonds Duurzame Geesteswetenschappen

Breid je eenjarige master uit met een stage in het buitenland! Speciaal voor studenten die een éénjarige Master regiostudies doen in Leiden is er nu het Stagefonds Duurzame Geesteswetenschappen: een tegemoetkoming voor je vliegticket en je levensonderhoud tijdens je stage. Meer informatie: Studenten Loopbaan Service Geesteswetenschappen


Studentuitwisseling

Een van de mogelijkheden om naar het buitenland te gaan is als uitwisselingsstudent. Je gaat dan naar een universiteit toe waarmee de Universiteit Leiden een uitwisselingsovereenkomst heeft gesloten. Een dergelijke overeenkomst regelt bijvoorbeeld hoeveel studenten er per semester uitgewisseld mogen worden en dat er geen collegegeld aan de gastuniversiteit hoeft te worden betaald.