Actueel

Stem! Wat is jouw favoriete buitenlandfoto?

Op de oproep van de faculteit Geesteswetenschappen om een foto in te sturen met als thema ‘Studeren in het buitenland ’ kwamen veel reacties van studenten binnen. De verhalen erbij komen recht uit hun hart. De jury heeft de negen beste foto’s geselecteerd, en wijst begin juni de winnaars van de eerste, tweede en derde prijs aan. Maar jullie bepalen welke foto de publieksprijs wint!


Nieuwe naam Erasmusprogramma bekend

Erasmus+ is de nieuwe naam voor de opvolger van het Leven Lang Leren Programma, waar het Erasmusprogramma onderdeel van is. Na lange discussies heeft het Europese Parlement hier op 27 juni overeenstemming over bereikt.


Studeren in het buitenland: wat eraan vooraf gaat

Studeren in het buitenland. Voor veel studenten een interessante optie, maar weinig studenten nemen daadwerkelijk de nodige stappen om te kunnen gaan. Hoe is het nou eigenlijk om zo’n proces te doorlopen? Studente Engelse taal en cultuur Sharmaine Verhagen doet verslag van haar ervaringen.


Erasmusuitwisselingen 2014-2015

De deadline voor aanmelding voor een Erasmusuitwisseling in 2014/2015 is verstreken (1 maart 2014)!  Wanneer de selectie is afgerond, zal hier meer informatie worden gepubliceerd over nog beschikbare plekken en de nieuwe deadline voor aanmelding.


Health and safety abroad

(This information is in English but also meant for Dutch students) You must take precautions for your safety before and during your stay abroad


Stagefonds Duurzame Geesteswetenschappen

Breid je eenjarige master uit met een stage in het buitenland! Speciaal voor studenten die een éénjarige Master regiostudies doen in Leiden is er nu het Stagefonds Duurzame Geesteswetenschappen: een tegemoetkoming voor je vliegticket en je levensonderhoud tijdens je stage. Meer informatie: Studenten Loopbaan Service Geesteswetenschappen


Studentuitwisseling

Een van de mogelijkheden om naar het buitenland te gaan is als uitwisselingsstudent. Je gaat dan naar een universiteit toe waarmee de Universiteit Leiden een uitwisselingsovereenkomst heeft gesloten. Een dergelijke overeenkomst regelt bijvoorbeeld hoeveel studenten er per semester uitgewisseld mogen worden en dat er geen collegegeld aan de gastuniversiteit hoeft te worden betaald.