Actueel

Reactie Brexit

Met veel interesse, maar ook met zorg hebben wij het Britse referendum van 23 juni 2016 over het lidmaatschap van de Europese Unie gevolgd.


Erasmusuitwisselingen 2015-2016

Na de eerste selectie voor Erasmus+ uitwisselingen voor het academisch jaar 2015-2016 zijn er nog mogelijkheden over. Vanwege de deadlines voor aanmelding aan de gastuniversiteiten, is het alleen nog mogelijk om in het tweede semester weg te gaan. Aanmelding is op basis van wie het eerst komt, maar uiterlijk 1 juli 2015. Kijk in het pdf document welke opties er nog zijn.


No travel for study purposes to destinations with negative travel advice

BA and MA students intending to travel abroad as a part of their degree programme at the Faculty of Humanities at Leiden University (either for study, internship or research/field work) must ensure that their destination meets Leiden University's minimum safety criteria in order to receive credit resulting from their activities abroad.


Studie in buitenland vergroot arbeidsmarktkansen

Impactstudie over Erasmus bevestigt dat studie in buitenland arbeidsmarktkansen vergroot en arbeidsmobiliteit bevordert. Jongeren die in het buitenland studeren of een opleiding volgen, verwerven niet alleen specifieke vakkennis, maar versterken ook belangrijke transversale vaardigheden die door werkgevers zeer gewaardeerd worden.


Kennismaken met Geesteswetenschappen

Dinsdagochtend 26 augustus was het zover; tweehonderd buitenlandse studenten maakten voor het eerst kennis met de Faculteit der Geesteswetenschappen. Als warm welkom stond er koffie en thee klaar en natuurlijk kon hierbij een lekkere oer-Hollandse stroopwafel niet gemist worden.


Studeren in het buitenland: wat eraan vooraf gaat

Studeren in het buitenland. Voor veel studenten een interessante optie, maar weinig studenten nemen daadwerkelijk de nodige stappen om te kunnen gaan. Hoe is het nou eigenlijk om zo’n proces te doorlopen? Studente Engelse taal en cultuur Sharmaine Verhagen doet verslag van haar ervaringen.


Health and safety abroad

(This information is in English but also meant for Dutch students) You must take precautions for your safety before and during your stay abroad


Stagefonds Duurzame Geesteswetenschappen

Breid je eenjarige master uit met een stage in het buitenland! Speciaal voor studenten die een éénjarige Master regiostudies doen in Leiden is er nu het Stagefonds Duurzame Geesteswetenschappen: een tegemoetkoming voor je vliegticket en je levensonderhoud tijdens je stage. Meer informatie: Studenten Loopbaan Service Geesteswetenschappen


Studentuitwisseling

Een van de mogelijkheden om naar het buitenland te gaan is als uitwisselingsstudent. Je gaat dan naar een universiteit toe waarmee de Universiteit Leiden een uitwisselingsovereenkomst heeft gesloten. Een dergelijke overeenkomst regelt bijvoorbeeld hoeveel studenten er per semester uitgewisseld mogen worden en dat er geen collegegeld aan de gastuniversiteit hoeft te worden betaald.