Deze week: studiekiezers op Proefstuderen & Experience Day

Op 27 november organiseert de Faculteit Geesteswetenschappen Proefstuderen voor studiekiezers uit 5 of 6 VWO die een beter beeld van de opleiding willen krijgen. Op 28 november vindt eenzelfde evenement plaats onder de naam Experience Day bij International Studies in Den Haag. In totaal worden er zo’n 600 scholieren verwacht voor de twee evenementen.

Een middag in de collegebanken

Alle opleidingen van FGW hebben een programma met een hoor- en een werkcollege samengesteld, waardoor studiekiezers niet alleen een goed beeld van de opleiding krijgen maar ook kunnen ervaren hoe het is om te studeren. Bij een echte collegedag hoort natuurlijk de voorbereiding van de colleges: de scholieren hebben van tevoren huiswerk moeten maken.

Aftrap en mini-college

Vóór ze in de collegezalen aan de slag gaan, trappen alle deelnemers van het Proefstuderen op vrijdag 27 november de dag gezamenlijk af in Lipsius 019 met een centrale opening. Assessor Aurélie van ‘t Slot heet de studiekiezers welkom, en Victor Gijsbers geeft een mini-college Wetenschapsfilosofie.

Experience Day

De Experience Day op zaterdag 28 november begint met welkomstwoord en een hoorcollege. Na het aansluitende werkcollege hebben de bezoekers alle gelegenheid om op de informatiemarkt met studieadviseurs en studenten van International Studies te praten.

Het Proefstuderen duurt van 13.30 tot 16.30 uur en vindt in het Lipsius en de omringende gebouwen van het WSD-complex plaats. De Experience Day wordt georganiseerd in de Schouwburgstraat in Den Haag, en duurt van 09.30 tot 13.30.

Zie ook

Laatst Gewijzigd: 23-11-2015