Een korte introductie tot...

Nederlandse taal en cultuur

Bij Nederlandse taal en cultuur onderzoeken en onderwijzen we op hoog niveau hoe mensen hun taal, cultuur en literatuur gebruiken. Om te informeren, maar ook om te manipuleren. En om hun identiteit te vormen. We stellen kritische vragen aan de Nederlandse cultuur en literatuur en plaatsen deze in een internationaal perspectief. We onderzoeken de finesses en de geschiedenis van de Nederlandse taal, en vergelijken die met andere talen. Zo leiden we veelzijdige specialisten op die hun kennis aanwenden voor het inzichtelijk maken van de eigen cultuur, taal en regio.
>Lees verder


Actueel

Nieuwe interuniversitaire master over migratie

De Erasmus Universiteit Rotterdam, Universiteit Leiden en de TU Delft hebben het initiatief genomen voor een nieuwe master Governance of Migration and Diversity. Deze interuniversitaire master, die per september 2016 start, richt zich op de vraag hoe beleid, politiek en organisaties omgaan met migratie en diversiteit.


MNL viert 250-jarig bestaan met tentoonstelling UB

De Maatschappij der Nederlandse Letterkunde bestaat 250 jaar. Om dit te vieren vond op 20 mei al een feestelijke bijeenkomst plaats in het bijzijn van Z.M. Koning Willem-Alexander. Daarnaast is van 9 juni t/m 20 september in de Universiteitsbibliotheek een tentoonstelling over de Maatschappij te bezoeken.