Screencast-o-matic

Snel en gemakkelijk instructiefilmpjes maken doe je met Screencast-o-matic.

Wat is Screencast-o-matic?

Met Screencast-o-matic maak je een opname (‘screencast’) van het beeldscherm van je computer. Alle handelingen die je uitvoert, worden opgenomen. Deze opname voorzie je van commentaar in de vorm van een video of alleen audio.


Waar kan ik Screencast-o-matic voor inzetten?

Screencasts zijn met name geschikt voor het uitleggen van computerprogramma’s of het toelichten van het gebruik van een website. Maar je kan ook een screencast maken van een PowerPointpresentatie, op die manier creëer je heel gemakkelijk een kennisclip. Daarnaast kan je ook je studenten vragen om een screencast te maken, bijvoorbeeld in de vorm van een uitlegvideo over een bepaald onderwerp. Bekijk de video:

Aan de slag

Ga naar www.screencast-o-matic.com. Het programma is gratis, je hoeft geen account aan te maken dus je kan gelijk beginnen met opnemen. Je kan per keer maximaal 15 minuten opnemen. Het programma werkt heel gemakkelijk, wil je graag meer uitleg? Bekijk deze handleiding.

Veelgestelde vragen

  1. Hoe werkt screencast-o-matic?
    Deze handleiding beschrijft hoe je een screencast maakt met screencast-o-matic.

  2. Hoe kan ik mijn screencasts delen met mijn studenten?
    Op pagina 3 van deze handleiding lees je hoe je jouw screencasts in Blackboard deelt met jouw studenten.

  3. Hoe kan ik mijn screencasts bewerken?
    Wil je jouw screencasts inkorten, opknippen of wil op een andere manier bewerken? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Laatst Gewijzigd: 28-05-2015