Actueel

Uitnodiging Facultaire Opening Academisch Jaar

Aan het begin van het academisch jaar heffen we samen het glas op dat we een mooi en inspirerend jaar tegemoet gaan. UPDATE: Woensdag 3 september van 16:00 tot 18:00 zal deze feestelijke gebeurtenis in de Faculty Club plaatsvinden.


Reisadvies op maat

Wist je dat als jij op dienstreis gaat je een individueel aangemeten gezondheidsadvies kunt krijgen? Deze dienst wordt verzorgd door de afdeling Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) van het LUMC en de gezondheidsadviezen worden verstrekt door gespecialiseerde verpleegkundigen.


Nieuw LUCL Centre: alleen de muren en het dak blijven staan

Het binnenwerk van Van Wijkplaats 4, een van de gebouwen waarin het instituut voor Taalwetenschap (LUCL) is gehuisvest, wordt verbouwd. Op het moment slopen bouwvakkers alle wandjes op de eerste en tweede verdieping om andere werkruimtes te creëren. Na de zomer keren de medewerkers terug in een functionele werkplek met informele ontmoetingsruimtes.


Verbouwing kelder Lipsius van start

De wat unheimische kelder van het Lipsius wordt deze zomer verbouwd. Het primaire doel is een nieuwe fietsenkelder te realiseren voor studenten en medewerkers. Deze extra stallingen voorzien in de vraag naar meer parkeergelegenheid voor fietsen rond het Lipsius. 


Inloopspreekuur Let's get social | 5 juni

Hulp nodig bij het opzetten van een Twitter-account of LinkedIn-profiel? Of wil je weten hoe je onderzoek of werk beter onder de aandacht kan brengen via sociale media? Stel al je vragen over sociale media tijdens de bijeenkomsten van  Let's Get Social.  De laatste bijeenkomst van dit academisch jaar is op  donderdag 5 juni, 14-16 uur in Koffiekamer Zuid van de P.N. van Eyckhof .


Resultaten evaluatie ‘Werk- en onderwijsomgeving WSD-Complex’

Hoe tevreden ben jij als medewerker over je werk- en onderwijsomgeving? Bijna 300 medewerkers van de FGW hebben deze vraag beantwoord door de evaluatie ‘Werk- en onderwijsomgeving WSD-complex’ in te vullen. Dank voor alle input! De resultaten geven het procesteam inzicht en input voor de discussie met Vastgoed over de toekomst van het WSD-complex.


Koffiekamer Noord wordt in een nieuw jasje gestoken

De karakteristieke koffiekamer aan de Matthias de Vrieshof, met haar theepotten en geruite gordijnen, wordt gerenoveerd. Resultaat: een multifunctionele koffiekamer met een lounge-, overleg-, en koffiezone. Het interieur van de koffiekamer is inmiddels ‘erg gedateerd’. Daarnaast is de bar niet functioneel, en is het koffiezetapparaat oud. Samenvattend kan er meer uit de koffiekamer gehaald worden dan nu, volgens Carola Koetsier van IFZ.


Vragen over Word of Outlook? Ask Betty!

Het overkomt je vast wel eens: hoe moet dat ook al weer, waar zit die knop, lay-out problemen, hoe een grafiek invoegen, een collega uitnodigen voor een afspraak? Zelf uitzoeken of naar een cursus; dat kost vaak teveel tijd. Vanaf nu kan je al je vragen over Word of Outlook stellen aan IFZ medewerkster Betty de Jonge.


Henk Kok aan de slag met Prestatieafspraken

Onze faculteit staat voor een mooie en belangrijke opgave: hoe zorgen we ervoor dat de gemaakte prestatieafspraken met het ministerie van OC&W in 2015 gerealiseerd zijn? Henk Kok is medio februari bij OSZ gestart als programmamanager van het Programma Prestatieafspraken. Hij gaat coördineren, stimuleren en monitoren en bewaken. Hij heeft een duidelijke opdracht meegekregen.


Humanities Lab: Het project dat de faculteit samenbrengt

“We zijn trots” vertelt Arie Verhagen, oprichter van het Humanities Lab. Het Honours-Collegeprogramma is op 4 april succesvol van start gegaan. Zeventig studenten bijten het spits af in dit overkoepelende programma van de faculteit dat bruggen slaat tussen disciplines, binnen en buiten de geesteswetenschappen.