Actueel

Geopend: Tentoonstelling Humanities Campus

Gisteren is de Tentoonstelling Humanities Campus officieel geopend. Hier worden het verleden, het heden en de toekomst van het Witte Singel-Doelencomplex (WSD) belicht. Aandacht is er ook voor recente ontwikkelingen: de tentoonstelling laat zien hoe de ontwerpers van de Humanities Campus de ruimtelijke en functionele mogelijkheden van dit gebied hebben onderzocht. Nieuwsgierig? Bezoek de tentoonstelling of meld je hieronder aan voor een guided tour.


Zijdeuren Lipsius worden vervangen

In de ontwikkelingsplannen van de Humanities Campus blijft het Lipsiusgebouw de komende 10 jaar nog in bedrijf, dus noodzakelijke onderhoudsprojecten krijgen gewoon doorgang. Zo worden de zijdeuren van het Lipsius na jarenlang intensief gebruik vernieuwd.


Kom dineren in de Faculty Club

Altijd al willen weten hoe het is om te dineren in de Faculty Club? Ter gelegenheid van de zomer biedt het Universitair Facilitair Bedrijf (UFB) alle medewerkers begin juli een speciaal driegangendiner aan, voorafgegaan door een rondleiding door het Academiegebouw.


Nieuw trainingsaanbod ICLON najaar 2016

Het ICLON biedt trainingen aan voor medewerkers met een onderwijstaak die zich willen verdiepen in diverse didactische onderwerpen of ondersteuning nodig hebben tijdens het doorlopen van hun BKO-traject.


3500 studenten nemen deel aan El CID 2016

Een recordaantal studenten neemt vanaf 15 augustus deel aan de El CID-introductieweek. Vijf dagen lang maken de eerstejaars studenten van Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden in een sneltreinvaart kennis met elkaar, de stad, hun studie en het Leidse studentenleven.


Zes vragen over het Britse referendum en de mogelijke Brexit

De schokkende moord op parlementariër Jo Cox schudt de Britten wakker dat het referendumdebat ontspoord is. Hoe is de campagne gevoerd en wat zijn de gevolgen van een Brexit? Jan Rood, bijzonder hoogleraar Europese integratie en politicoloog Hans Vollaard beantwoorden prangende vragen. Het is D-day op 23 juni: dan stemmen Britse burgers in een referendum of hun land bij de Europese Unie moet blijven.


Klankbordgroep Humanities Campus van start

Op 13 juni heeft de eerste bijeenkomst van de klankbordgroep Humanities Campus plaatsgevonden. Samen met omwonenden en andere belanghebbenden is het participatietraject, onder toeziend oog van procesbegeleider Co Vrouwe van start gegaan. De vergadering werd voorafgegaan door een korte rondleiding langs drie gebouwen van de faculteit.


Henri Borel: ambtenaar tussen twee culturen

Audrey Heijns keek in het hoofd van alumnus Henri Borel. Van 1894 tot 1916 was deze tolk Chinees en later ambtenaar Chinese zaken in Nederlands Indië. De manier waarop Borel China en het Chinees ‘vertaalde’ was uniek en onnavolgbaar. Promotie op 28 juni.


Boek Afrika-onderzoeker Stephen Ellis postuum gepubliceerd

Op 9 juni presenteerde het Afrika-Studiecentrum het laatste boek van zijn gerenommeerde onderzoeker Stephen Ellis (1953-2015). This Present Darkness: A history of Nigerian organised crime kwam postuum uit. Oud-collega’s en vrienden herdachten Ellis, die beschouwd wordt als een van de belangrijkste Afrika-onderzoekers ter wereld.


Haagse vestiging groeit uit tot internationaal academisch centrum

De Universiteit Leiden wil haar campus in Den Haag de komende vijf jaar laten uitgroeien tot een internationaal vooraanstaand academisch centrum met onderzoek en onderwijs die direct aansluiten op het profiel van de stad. Alle faculteiten gaan bijdragen aan deze groei. Hiertoe heeft de universiteit een samenwerkingsovereenkomst getekend met de gemeente Den Haag.


Tentoonstelling Humanities Campus

Binnenkort opent de Tentoonstelling Humanities Campus. De tentoonstelling laat het proces zien van het onderzoek naar de ruimtelijke en functionele mogelijkheden van het Witte Singel-Doelencomplex. Het gaat dus nog niet over de locatie van je nieuwe werkplek.


Op weg naar een diverse en inclusieve faculteit

Onze faculteit streeft ernaar een diverse en inclusieve faculteit te zijn, die voor een ieder toegankelijk is en waar iedereen telt, studenten en medewerkers, van welke achtergrond dan ook. Met een facultair werkplan is de eerste stap gezet! Ook de eerste concrete maatregelen zijn ingevoerd.


Heden en verleden in Japans verpakkingsdesign

Op 10 juni opent de tentoonstelling ‘Te mooi om weg te gooien’ in het SieboldHuis. De tentoonstelling, samengesteld door Katarzyna Cwiertka en Ewa Machotka, biedt aan de hand van productverpakkingen een fascinerende blik op de Japanse consumptiecultuur en de tradities die haar beïnvloeden.


Media over promotie Geerten Waling

Op 24 mei promoveerde onderzoeker en publicist Geerten Waling op de honderden democratische experimenten die in 1848 een nieuw publiek debat creëerden in Europa. Een selectie uit de media-aandacht voor zijn promotie.