Actueel

Laat je inspireren door je collega’s tijdens lunchbytes

Ook dit semester organiseert ECOLe weer Lunchbytes waarin docenten vertellen over hun ervaringen met nieuwe online werkvormen in het onderwijs. Dit seizoen: social media, flipping the classroom, tussentijds toetsen en zorgen voor interactie tijdens college. De lunchbytes zijn gratis voor docenten van FGW en inclusief lunch. Ook Engelstalige medewerkers kunnen zich dit semester aanmelden.


Mentoraat vrouwelijke wetenschappers

De faculteiten Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen hebben samen een mentoraat voor vrouwelijke wetenschappers georganiseerd. Sinds eind 2016 loopt dit programma. 21 mentoren en 22 mentees nemen er aan deel. Een mentor of mentee van FGW wordt gekoppeld aan een mentor/mentee van FSW.


Nieuwe training 'Blackboard Basis' bij het ICLON

Haal meer uit Blackboard en verhoog de kwaliteit van uw onderwijs met deze training. De training is bedoeld voor docenten en andere onderwijsgevenden die nog weinig of geen ervaring hebben met het gebruik van Blackboard. In deze training wisselen demonstratie, discussie en praktijk elkaar af.


Ransomware blijft toenemen in 2017

De afgelopen weken is er door het ISSC een verhoogd aantal gevallen van ransomware-incidenten geconstateerd. Ransomware is een soort virus dat bestanden versleutelt. Als u PC besmet is met ransomware moet alles opnieuw worden geïnstalleerd en uw harddisk opnieuw worden geformatteerd.


Ontwikkeling programma van eisen Arsenaal

Met het oog op de nieuwe Humanities Campus zijn er technische vooronderzoeken in het Arsenaal gedaan. Nu wordt er verder gegaan met de volgende stap in de planvorming: het ontwikkelen van een programma van eisen. Tijdens diverse workshops en bijeenkomsten wordt er met de toekomstige gebruikers nagedacht over de technische en functionele eisen en wensen die de gebruikers aan het gebouw willen stellen.


Geef onderwijs in de nieuwe Active Learning Classroom

Wil je met jouw studenten op een actieve manier met de leerstof aan de slag? Boek dan vanaf 1 september de Active Learning Classroom in het PJ Vethgebouw. Deze zaal heeft flexibel meubilair, waardoor je tijdens de les snel kan switchen tussen groepsopdrachten, individuele opdrachten en/of presentaties. Wil je de zaal reserveren? Geef het voor 31 maart door aan je studiecoördinator.


Projecten gezocht voor Lowlands Science!

Popfestival Lowlands roept wetenschappers op voorstellen te doen voor onderzoek op het festival, dat wordt gehouden van 18 t/m 20 augustus. Lowlands Science is al twee jaar een succesvol onderdeel van het festivalprogramma.


Wat staat er op de agenda van de Faculteitsraad?

Altijd nieuwsgierig geweest naar wat er tijdens de vergadering tussen de Faculteitsraad en het Faculteitsbestuur wordt besproken? De vergaderingen van de Faculteitsraad zijn openbaar. De eerstvolgende vergadering is op woensdag 15 februari vanaf 15.30 uur in het klein auditorium (zaal 202) van het Wijnhaven in Den Haag. Op de agenda staan onder meer het Leids Register Opleidingen 2017-2018 en de instroom van de BA International Studies.


Onderwijsinnovatie met ICT, wat levert het op?

Binnen de faculteit zijn er verschillende docenten bezig met het inzetten van nieuwe online werkvormen in hun cursus. Wat levert deze onderwijsinnovatie op? In het nieuwste evaluatierapport van het ExpertiseCentrum Online Leren lees je onder andere over de ervaringen die zijn opgedaan op het gebied van het online annoteren van teksten, het inzetten van kennisclips en animaties en het online begeleiden van scriptanten. Naast de docentenevaringen lees je in het rapport ook wat studenten ervan vonden.


Voortgang Humanities Campus

Tijdens de zesde en afsluitende bijeenkomst van de Klankbordgroep Humanities Campus heeft de universiteit verslag gedaan van haar beoordeling van de campusvarianten. Twee daarvan waren ingebracht door de universiteit en twee door de klankbordgroep. 


Nieuw: Academia Beeld en Geluid

Online toegang tot duizenden uren streaming content, geselecteerd uit de archieven van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Naast journaals en actualiteitenprogramma's bestaat de selectie uit Polygoon-journaals, overheidsvoorlichtingsfilms, documentaires en reportages.


Verbeterd overzicht opleidingen voor medewerkers

Met de livegang naar de nieuwe studentenwebsite is informatie over de roosters, reglementen en verschillende commissies verhuisd. In afwachting van de livegang van de nieuwe medewerkerswebsite staat deze informatie momenteel alleen nog op deze studentenwebsite. Om deze informatie toegankelijker te maken voor medewerkers zijn er daarom twee nieuwe overzichtspagina’s gemaakt.