Actueel

Buddyprogramma masterstudenten succesvol van start

Het buddyprogramma voor masterstudenten is van start gegaan. In september vond in poolcafé The Church een kick-off bijeenkomst plaats waar 62 nieuwe studenten hun 13 buddy's, ook studenten, ontmoetten. De buddy's maken studenten wegwijs in hun studieomgeving en beantwoorden vragen over inschrijven voor woonruimte, studieboeken en wat leuke plekken zijn om anderen te ontmoeten.


Oprichting Graduate School Office

De faculteit wil ondersteuning van promovendi versterken en jonge wetenschappers meer duidelijkheid bieden over hun carrièreperspectief, zowel bij een wetenschappelijke als een niet-wetenschappelijke loopbaan. Hiertoe wordt het Graduate School Office opgericht.


Arbeidsmarktonderzoek Geesteswetenschappen

Crisis of geen crisis, onze afgestudeerden hebben het in de afgelopen jaren goed gedaan. Dit blijkt uit het arbeidsmarktonderzoek onder Leidse alumni Geesteswetenschappen die afgestudeerd zijn in de periode 2012 – 2015.


LUCL komt met eigen blog

Het Leiden University Centre for Linguistics (LUCL) heeft onlangs een eigen blog gelanceerd: het Leiden Language Blog. Hiermee wil het instituut een platform bieden aan haar onderzoekers om hun onderzoek aan een breed publiek te presenteren.


Even voorstellen: Thijs Brocades Zaalberg

Sinds 1 september is Thijs Brocades Zaalberg als UD contemporaine militaire geschiedenis verbonden aan het Instituut voor geschiedenis. Tot voor kort werkte hij bij het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH).


Elsevier: Vijf opleidingen Geesteswetenschappen in Leiden het beste

De Faculteit der Geesteswetenschappen heeft volgens studenten de beste bacheloropleidingen Geschiedenis en Griekse en Latijnse taal en Cultuur. Ook de masteropleidingen Classics and Ancient Civilisations, Neerlandistiek én North American Studies scoren het hoogst. Dat blijkt uit onderzoek van weekblad Elsevier.


Call for Proposals Research Traineeship

Onderwijs en onderzoek dichter bij elkaar brengen? Het kan in het Research Traineeship Program. In dit project krijgen studenten de kans om een jaar lang mee te werken aan een onderzoeksproject binnen de faculteit. Om dit mogelijk te maken roept de faculteit op om een, bi voorkeur interdisciplinair, onderzoeksvoorstel in te dienen.


Leids Ontzet: universiteit gesloten

Op maandag 3 oktober vieren we Leids Ontzet. Daarom zijn alle Leidse universiteitsgebouwen die dag gesloten. De universiteitsgebouwen op de Haagse campus zijn wel open, al worden er geen colleges gehouden.


Druppels van hoop

In oktober houdt journalist en documentairemaker Sinan Can drie lezingen over de Westerse inmenging in het Midden-Oosten. Hij wil vooral de onbekende verhalen vertellen van mensen in het gebied.


Verhuizing collectie KITLV naar UB begint 4 oktober

Op dinsdag 4 oktober begint de verhuizing van de bibliotheek van het Koninklijk Instituut van Taal-Land- en Volkenkunde (KITLV) naar de UB. De collectie bevindt zich nu nog op de Reuvensplaats en wordt onderdeel van de nieuwe Asian Library die op de UB wordt gebouwd.


Faculteitsreglement grondig herzien

Vorige week heeft het College van Bestuur het nieuwe faculteitsreglement goedgekeurd. Eerder hadden de Faculteitsraad en het Faculteitsbestuur ook al hun instemming verleend. De noodzaak om het reglement aan te passen was ontstaan vanwege de komst van twee vice-decanen en het NIMAR.