Actueel

‘Ik lijk een nette dame’

Tijdens de opening van het academisch jaar wordt traditiegetrouw de LUS Onderwijsprijs uitgereikt aan de beste docent op de universiteit. Maak kennis met de genomineerden. Deze week: Marion Boers.


'Het is informatief naar twee kanten toe'

Veel geesteswetenschappers houden er een eigen blog op na. Deze zomer besteden we daar aandacht aan. Vandaag aan het woord: Ingrid Tieken-Boon van Ostade van het blog Bridging the Unbridgeable . Onderzoeksproject Bridging the Unbridgeable: Linguists, Prescriptivists and the General Public probeert de kloof te dichten tussen beschrijvende taalkundigen, prescriptivists en algemene taalgebruikers door onderzoek te doen naar taaladviesboeken en de regels die zij voorschrijven.


“Vaak moeten we enorm snijden”

Veel geesteswetenschappers houden er een eigen blog op na. Deze zomer besteden we daar aandacht aan. Vandaag aan het woord: Looi van Kessel, PhD-student bij het LUCAS en een van degenen achter het Leiden Arts in Society Blog .


Informatiepunt voor medewerkers met de Turkse nationaliteit

Turkse medewerkers die in Nederland tijdelijk werkzaam zijn bij de Universiteit Leiden worden mogelijk door hun thuisuniversiteit opgeroepen om terug te keren naar Turkije. De Universiteit Leiden volgt deze ontwikkeling met zorg en heeft een informatiepunt ingesteld voor eventuele vragen of zorgen van Turkse medewerkers. 


Nieuwe collegereeks over Marokko in Leiden

In september start het keuzevak “De Geschiedenis van Marokko en Marokkanen in Nederland”. De hoorcolleges worden gegeven door dr. Nadia Bouras, gepromoveerd op institutionele en persoonlijke banden tussen Nederland en Marokko, en vinden plaats in Leiden.


LUCSoR organiseert conferentie 'Religiewetenschap en religieonderwijs'

Op 21 juni 2016 vond in het Academiegebouw de conferentie ‘Religiewetenschap en religieonderwijs’ plaats. Meer dan honderd docenten, religiewetenschappers, uitgevers en beleidsmedewerkers gingen met elkaar in gesprek over wat de religiewetenschap kan betekenen voor onderwijs over religie en levensbeschouwelijk in het VO in Nederland.


Update werkzaamheden Asian Library

De staalconstructie voor de Asian Library op het dak van de universiteitsbibliotheek krijgt inmiddels aardig vorm. Lees hier welke werkzaamheden de komende periode worden uitgevoerd.