Actueel

13 t/m 24 februari onderzoek gebruik werkplekken

Hoeveel maakt de universiteit daadwerkelijk gebruik van onze werk- en overlegplekken? Het Vastgoedbedrijf wil hier meer inzicht in krijgen en laat daarom door Measuremen een zogenaamde bezettingsgraadmeting uitvoeren. Vanaf 13 tot 24 februari worden alle werkplekken vier maal per dag bezocht om dit te inventariseren.


Subsidieadviseur Anna Groeninx met pensioen

Groeninx nam op donderdag 15 december afscheid van de Universiteit Leiden tijdens het symposium 'H2020 Academy - Influencing H2020 and the next framework programme'. Bijna vijftien jaar hield zij zich bezig met Europese projecten bij universitair Knowledge Exchange Office Luris.


Vijf Leidse historici winnen NWO-subsidie

Cátia Antunes, Karwan Fatah-Black, Jeroen Duindam, Alicia Schrikker en Gert Oostindie hebben een financiering gewonnen vanuit de vrije competitie geesteswetenschappen van het NWO. Deze toekenning is bedoeld voor de beste geesteswetenschappelijke onderzoeksvoorstellen, zonder thematische randvoorwaarden


Hoe Nederlands-Brazilië verloren ging

De Amsterdamse media droegen in belangrijke mate bij aan de opkomst en ondergang van Nederlands-Brazilië, de kortstondige kolonie van de Republiek in de 17e eeuw. Dat concludeert hoogleraar Zeegeschiedenis Michiel van Groesen in zijn boek ‘Amsterdam’s Atlantic’.


Nieuwe reisverzekering

Met ingang van 1 januari 2017 heeft de universiteit een collectieve reisverzekering afgesloten bij ACE. Het polisnummer is NLBBBA04490.


Plaatsen beschikbaar voor HRM Opleidingen

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor een aantal trainingen van HRM Opleidingen. Het gaat om "1-daagse training R&O-gesprek (nieuwe stijl) voor leidinggevenden", "Health Coach programma®Intensief", "Persoonlijk leiderschap voor wetenschappers: Acquisitie & earning power" en "Effectief beïnvloeden, ook zonder macht!"


Is uw onderzoek hét onderzoek van 2017?

Wilt u dat uw onderzoek landelijk onder de aandacht wordt gebracht? En spreekt dat onderzoek grote groepen mensen aan die online kunnen deelnemen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor het publieksonderzoek van Weekend van de Wetenschap.


Nieuw jasje voor LUF-zaal

De LUF-zaal is onder handen genomen: de oude heren aan de muur hebben plaats gemaakt voor hedendaagse beelden, en de ruimte is van nieuw meubilair voorzien.


Opening Service Centre International Staff

Voor onderwijs en onderzoek op topniveau is internationalisering voor de Universiteit Leiden belangrijk. We willen een omgeving zijn waar medewerkers uit alle landen en van alle culturen zich thuis voelen. Om hier concrete invulling aan te geven, gaat vanaf 1 januari 2017 het Service Centre International Staff van start.


Zorgpremie stijgt bij verzekeraar Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid verhoogt volgend jaar de zorgpremie van de basisverzekering. Ook de zorgpremie van de aanvullende verzekering gaat omhoog. Belangrijkste reden is dat de basisverzekering wordt uitgebreid met nieuwe geneesmiddelen en behandelingen.


Cadeautje van een relatie? Terughoudendheid geboden!

Rector magnificus Carel Stolker stelde het bij de presentatie van de Gedragscode Integriteit, begin november zo: ‘De meeste mensen hebben een gezond pluis/niet pluis-gevoel.’ Voor alle duidelijkheid heeft de Universiteit Leiden richtlijnen vastgelegd die aangeven hoe te handelen. Bijvoorbeeld bij het ontvangen van cadeaus.


Wat staat er op de agenda van de Faculteitsraad?

Wat staat er op de agenda van de Faculteitsraad? Altijd nieuwsgierig geweest naar wat er tijdens de vergadering tussen de Faculteitsraad en het Faculteitsbestuur wordt besproken? De vergaderingen van de Faculteitsraad zijn openbaar. De eerstvolgende vergadering is op woensdag 14 december vanaf 15.15 uur in Lipsius 148. Op de agenda staat onder meer de Facultaire Graduate School voor promovendi.