Actueel

Schrijf u in voor de workshop alumnirelaties

De afdeling Alumnirelaties organiseert op donderdag 24 maart een workshop over alumnirelaties voor collega’s werkzaam bij career services, internationale werving, communicatie. Ook collega's die op een andere manier contacten onderhouden met alumni zijn van harte welkom.


Referendum in Bolivia: test voor de democratie

De Bolivianen spreken zich op 21 februari in een referendum uit over een grondwetswijziging. Op 11 februari organiseert de Leidse universiteit hierover een conferentie. De grondwetswijziging moet het mogelijk maken dat de huidige president Evo Morales tot 2025 aan de macht blijft.


Rabat-semester NIMAR van start

Op 1 februari 2016 is bij het Nederlands Instituut in Marokko (NIMAR) het Rabat-semester voor de nieuwe lichting studenten Arabisch (Midden-Oostenstudies) van start gegaan. Tijdens dit semester gaan studenten intensief aan de slag met Modern Standaard Arabisch, Marokkaans Arabisch en Berbertalen en -cultuur in de Marokkaanse hoofdstad Rabat.


Wat staat er op de agenda van de Faculteitsraad?

Altijd nieuwsgierig geweest naar wat er tijdens de vergadering tussen de Faculteitsraad en het Faculteitsbestuur wordt besproken? De agenda en de vergaderingen van de Faculteitsraad zijn openbaar. Als je graag een hele vergadering of alleen één specifiek agendapunt wilt bijwonen, dan kan dat. De eerstvolgende vergadering is woensdag 10 februari om 15.15 uur in de Vossiuszaal van de Universiteitsbibliotheek.


Programma personeelsvereniging

Voor dit jaar heeft de personeelsvereniging weer een divers programma samengesteld, variërend van workshops tot dagtochten in Nederland. Meer informatie is te vinden op de pagina van de personeelsvereniging.


Nota van Uitgangspunten vastgesteld in gemeenteraad

De gemeenteraad heeft op 21 januari jongstleden de Nota van Uitgangspunten Humanities Campus vastgesteld. Hiermee gaat de gemeente akkoord met de ruimtelijke kaders voor de herontwikkeling van het hele gebied van het huidige WSD-complex. Ook de zorg voor de bewoners van de sociale huurwoningen op het Doelenterrein is besproken.


Spreekuur Werkdruk: geef jouw punten van aandacht mee!

Menno Tuurenhout, portefeuillehouder bedrijfsvoering, wil namens het bestuur graag extra input ophalen om de situatie rond werkdruk structureel aan te pakken. Heb jij individueel of samen met collega’s nog punten van aandacht die je hem mee wilt geven? Meld je aan voor het spreekuur!


Help energie besparen: doe je warme trui aan op 5 februari!

Op 5 februari is het Nationale Warmetruiendag en zet de Universiteit de thermostaat een graadje lager in collegezalen van het Lipsius en het Huizinga om energieverspilling en CO2-uitstoot terug te brengen. Vergeet daarom niet je warme trui mee te nemen! In de week van 8 februari wordt bekendgemaakt wat de Warmetruiendag heeft opgeleverd.


Wetenschapsfilosoof Bas Haring slaat een brug tussen wetenschap en samenleving

In januari 2016 zette wetenschapsfilosoof Bas Haring de verschillende uitdagingen van wetenschapscommunicatie uiteen voor de leden van het Natuurwetenschappelijk Gezelschap Leiden (NGL) en Leidse alumni. De grootste uitdaging is het vinden van een toegankelijke manier om een breed publiek met wetenschap aan te spreken. In zijn lezing zette Haring succesvolle methodes uiteen en ging het dialoog met de aanwezigen aan.


Leiden versterkt Azië-expertise

Welke invloed hebben Chinese investeringen op onze economie? Wat kunnen we leren van de manier waarop Japan omgaat met het probleem van de vergrijzing? En kun je zaken doen met Noord-Korea? Vanaf 27 januari is het LeidenAsiaCentre de juiste plek om dit soort vragen voor te leggen.