Actueel

Noord-Korea levert dwangarbeiders aan EU via ingenieuze constructies

Poolse bedrijven hebben op grote schaal Noord-Koreaanse dwangarbeiders in dienst. De Europese Unie ondersteunt enkele van deze bedrijven. Dat ontdekte een onderzoeksteam onder leiding van de Leidse hoogleraar Koreastudies Remco Breuker en arbeidsrechtjurist Imke van Gardingen. Het onderzoek loopt nog in andere Europese landen.


Wat staat er op de agenda van de Faculteitsraad?

Altijd nieuwsgierig geweest naar wat er tijdens de vergadering tussen de Faculteitsraad en het Faculteitsbestuur wordt besproken? De agenda en de vergaderingen van de Faculteitsraad zijn openbaar. Als je graag een hele vergadering of alleen één specifiek agendapunt wilt bijwonen, dan kan dat. De eerstvolgende vergadering is woensdag 25 mei om 15.15 uur in Lipsius 148.


Planontwikkeling Arsenaal start deze zomer

Na het P.J. Veth-gebouw is het Arsenaal het tweede gebouw dat binnen het project Humanities Campus onder handen wordt genomen. Door de verhuizing van de East Asian Library in het voorjaar van 2017 naar de ruimte in de nieuwe dakopbouw van de UB (Asian Library), komt een grote ruimte in het Arsenaal vrij voor de Faculteit Geesteswetenschappen.


Leiden haalt banden aan met Latijns-Amerika en Caribisch gebied

Astronomische observaties in Chili, onderzoek naar Indiaans erfgoed of behandeling van oogziektes in Brazilië. Er is veel en divers Leids onderzoek in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Wetenschappers en vertegenwoordigers van 20 landen ontmoetten elkaar op 11 mei in Leiden om de samenwerking te verstevigen.


Twee Vidi-beurzen voor onderzoekers Geesteswetenschappen

De NWO heeft twee onderzoekers van de faculteit Geesteswetenschappen de prestigieuze Vidi-beurs toegekend. Deze beurs richt zich op excellente onderzoekers die na hun promotie al een aantal jaren succesvol onderzoek hebben verricht. Met de beurs kunnen zij de komende vijf jaar een eigen onderzoekslijn opzetten.


Co Vrouwe procesbegeleider van participatietraject Humanities Campus

De gemeente Leiden heeft een procesbegeleider aangesteld voor het monitoren van het participatietraject van het project voor de nieuwe Humanities Campus van de Universiteit Leiden. De procesbegeleider, Co Vrouwe, voormalig manager Vastgoed en Ontwikkeling bij woningcorporatie Ons Doel, maakt de komende weken kennis met de betrokkenen die meepraten in het participatietraject.


Stem!

De universitaire verkiezingen lopen van 9 t/m 13 mei. Laat uw stem horen!


Renovatie PJ Veth van start

Eind mei start de renovatie van het PJ Veth gebouw! Na een jaar voorbereiding door Vastgoed en de faculteit kan bouwbedrijf Burgy aan de slag. PJ Veth is daarmee is het eerste gebouw dat aangepakt wordt in het uitvoerige Humanities Campus project.


Interview met alumnus Aljosja Mietus

De Academie der Kunsten is trots op ‘alumni’ als Aljosja Mietus. Aljosja studeerde theologie in Leiden, en meldde zich als klavecinist bij de Academie der Kunsten aan voor het Practicum Musicae, het programma waarin Leidse studenten professioneel muziekonderwijs kunnen genieten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Inmiddels is hij afgestudeerd aan zowel de Leidse universiteit als aan het conservatorium en is zijn eerste cd,  Inspiring Bach , een project met blokfluitist Thomas Triesschijn, uit.