Actueel

DR. P.A. Tiele-Stichting scriptieprijs 2016

In 2016 schrijft de Dr. P.A. Tiele-Stichting weer een prijs uit voor de beste scriptie op het gebied van de boekwetenschap. De Tiele-Stichting wil de wetenschap van het boek in al haar aspecten bevorderen. Zij doet dit onder andere door middel van het instellen van leerstoelen, het (doen) uitvoeren wetenschappelijk onderzoek, het (doen) uitgeven wetenschappelijke publicaties, het organiseren van symposia en lezingen en sinds 2007 door het bekronen van opmerkelijke scripties.


Schrijftip #7: Structuur van je paper

Bij het schrijven van een academische tekst is het altijd belangrijk om een duidelijke structuur te hebben. Dit helpt niet alleen de lezer om je argumenten beter te begrijpen, het helpt ook om een overtuigender betoog te schrijven.


Make your next move: kom naar het Humanities Career Event

Wil je goed voorbereid je toekomst tegemoet? Kom dan naar het Humanities Career Event. Op donderdagmiddag 7 april stoom je jezelf klaar voor de arbeidsmarkt. Jelle Brandt Corstius zal met zijn keynote speech de dag openen. Voor maar €5 ben je erbij (inclusief drankjes)!


Jij bepaalt: wie is de beste docent van onze faculteit?

Welke docent binnen de faculteit der Geesteswetenschappen verdient een pluim voor zijn of haar werk? Om goed onderwijs te belonen en de belangrijke rol van de docent zichtbaar te maken, wordt jaarlijks de Facultaire Onderwijsprijs Geesteswetenschappen uitgereikt aan de beste docent van de faculteit. Studieverenigingen, opleidingscommissies en een groep van ten minste drie studenten kunnen een docent voordragen!


35% respons Studenten Enquête: koekjes voor iedereen!

Onze faculteit heeft deze week een respons van meer dan 35% gehaald op de Nationale Studenten Enquête (NSE). Een geweldig percentage waar de opleidingen en de faculteit veel aan hebben. Om alle studenten te bedanken trakteert het Faculteitsbestuur op koekjes aanstaande donderdag!


VIDEO: The Rhythm of Leiden

It’s February, and that means that many new students from all over the world will start at Humanities Leiden this month. A big welcome to all. Immerse yourself in the rhythms, sensations and experiences of the beautiful city of Leiden and Leiden University.


Help energie besparen: doe je warme trui aan op 5 februari!

Op 5 februari is het Nationale Warmetruiendag en zet de Universiteit de thermostaat een graadje lager in collegezalen van het Lipsius en het Huizinga om energieverspilling en CO2-uitstoot terug te brengen. Vergeet daarom niet je warme trui mee te nemen! In de week van 8 februari wordt bekendgemaakt wat de Warmetruiendag heeft opgeleverd.


Wat vind jij van je studie? Vul de NSE in!

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is dé kans om je mening te geven over je studie. Je hebt inmiddels een mail ontvangen van de NSE met een directe link naar de enquête: het staat voor je klaar! Én je kunt leuke prijzen winnen…..


Vlag halfstok en minuut stilte voor Parijs

Vandaag om 12 uur staan we stil bij de tragische gebeurtenissen in Parijs van afgelopen vrijdag. Namens het faculteitsbestuur wil ik alle collega’s en studenten uitnodigen om samen een minuut stilte in acht te nemen.


Free online linguistics course: Miracles of Human Language

Language is a little bit like owning a mobile phone. We use it all the time, but we don’t really understand how it works. Do all humans have language? This and many other questions will be answered by professor Marc van Oostendorp in the MOOC Miracles of Human Language: an Introduction to Linguistics.


What will be the focus of the faculty? Attend the meeting

What will be the focus points of our faculty in a few years time? Speaking with both students and staff members, the Faculty Board of Humanities has developed a multi-annual plan. This Faculty Strategic Plan will be presented to all students and staff members on the October 14. Register for the meeting here.


Lanoye: 'De nar uit King Lear is voor ons niet meer grappig'

Leidse Gastschrijver 2015 Tom Lanoye is enthousiast over zijn gastschrijverschap, zelfs Amsterdamse studenten bezoeken zijn colleges. Maar één Leidse student heeft zijn hart gestolen: die werkte de hele nacht door om hem ’s ochtends om 6.00 uur zijn opdracht te kunnen mailen. Een interview met de Belgische roman- en theaterschrijver Tom Lanoye.  


Stagelopen in de Master

Oriënteren op de arbeidsmarkt doe je het beste tijdens een stage in je master. Door een stage doe je ervaring op, leg je belangrijke contacten en onderscheid je je.  Datum: 10 maart 2016