Nieuws en agenda

Agenda 2017-2018

Voorbereiden op de arbeidsmarkt of een stage in binnen- of buitenland? Bekijk hier het volledige overzicht aan workshops en voorlichtingsbijeenkomsten die georganiseerd worden door de Studenten Loopbaan Service.


Stagevoorlichting

“Door mijn stage valt mijn CV op” Een stage is een belangrijk pluspunt op je CV. Hoe vind je een stage en wat komt er praktisch bij kijken? Waar moet je op letten? Wil je een stage in Nederland of ga je liever naar het buitenland?


Eerstejaarsvoorlichting: Dé voorbereiding op jouw toekomst!

Hoe zorg je ervoor dat je de juiste keuzes maakt? Er valt namelijk een hoop te kiezen; stage, buitenlandverblijf, bijbaan, minor, master zijn slechts enkele voorbeelden. De stagecoördinator, loopbaanadviseur en buitenlandcoördinator vertellen je hoe je je nu al voorbereidt op je toekomst. Datum: 16 november 2017


Er zijn 7 carriére types. Welke ben jij?

Doe de Universum Carrière Test om te ontdekken welk carrière type jij bent en ontdek welke werkgevers bij jouw profiel passen. Deelnemers maken kans op een stedentrip of een ‘Raspberry Pi Zero Complete Starter Kit’!


Werken aan je carrière?

Goed nieuws als jij je komend half jaar wilt klaarstomen voor de toekomst. Het merendeel* van de workshops aangeboden door Studenten Loopbaan Service Geesteswetenschappen is namelijk gratis het komende halfjaar.  


Arbeidsmarktonderzoek Geesteswetenschappen

Crisis of geen crisis, onze afgestudeerden hebben het in de afgelopen jaren goed gedaan. Dit blijkt uit het arbeidsmarktonderzoek onder Leidse alumni Geesteswetenschappen die afgestudeerd zijn in de periode 2012 – 2015.


Arbeidsmarktonderzoek Geesteswetenschappen

Begin van dit jaar heeft de faculteit der Geesteswetenschappen een arbeidsmarktonderzoek gehouden onder alumni afgestudeerd in de periode 2012 – 2015. In totaal heeft 30,4 % van de alumni de vragenlijst ingevuld. Door deze hoge respons kunnen betrouwbare uitspraken gedaan worden over de gehele groep.


Altijd al ninja, goeroe of jedi willen worden?

Functietitels zijn constant in beweging. De vertegenwoordiger heet tegenwoordig accountmanager, een heftruckchauffeur is een logistiek medewerker en de schoonmaakster is allang vervangen door de interieurverzorger (m/v). Maar heb je al gehoord van titels als "Director of First Impressions" (receptionist), "Ambassador of Buzz" (communicatiemedewerker) of Chief Happiness Officer (HR Medewerker). Op LinkedIn duiken er allerlei soorten wizards, guru’s en ninja’s op.


Irene de Haan: curator bij nieuw te openen Museum Voorlinden

Tijdens mijn studie kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden ben ik als stagiair bij deze privéverzameling begonnen en intussen werk ik er al meer dan tien jaar als conservator. In 2016 opent een nieuw museum voor moderne en hedendaagse kunst in Nederland: Museum Voorlinden in Wassenaar!


Deze jongen had succes met een goudeerlijk CV

We zijn gewend om onszelf op ons CV zijn de hemel in te prijzen, maar wat als er helemaal niet zoveel te prijzen valt? De Amerikaanse Jeff Scardino bedacht een 'Eerlijk CV' en deze viel zodanig op tussen de sollicitatiebrieven dat het acht keer zo succesvol was als zijn 'gewone' CV. Lees hier meer over zijn tactiek.