Esther, studentambassadeur

Naam: Esther van Haren (20)
Studie: Film- en literatuurwetenschap
Baan: Studentambassadeur Film- en literatuurwetenschap, Kunstgeschiedenis en Taalwetenschap

Ik ben nu een jaar werkzaam als studentambassadeur en ik houd me vooral bezig met voorlichtingsactiviteiten voor de opleidingen Film- en literatuurwetenschap, Kunstgeschiedenis en Taalwetenschap. Daarnaast doe ik ook nog andere klusjes, zoals voorlichters zoeken voor Open Dagen of presentaties houden tijdens schoolbezoeken. Ook coördineer ik de meeloopdagen en beantwoord ik e-mailtjes van scholieren. Mijn werk is dus eigenlijk heel divers,daar ben ik blij mee. Ik houd wel van afwisseling.

Communicatievaardigheden
Het leukste aan mijn werk vind ik het persoonlijke contact dat ik heb met de scholieren. Daarnaast vind ik het fijn dat mijn werk heel projectmatig is; ik werk echt ergens naar toe, naar een resultaat. En dat is iets wat ik ook meeneem naar de toekomst, want ik weet nu dat ik later in elk geval geen routinewerk wil gaan doen. Door mijn bijbaan heb ik vooral veel communicatievaardigheden opgedaan. Ik heb geoefend met presenteren en ik heb leren aanvoelen op wat voor manier je moet communiceren met mensen. Daarnaast leer ik ook een professionele houding aan te nemen, ook tegen die mensen die ik al langer ken.

Een tweede Bachelor
Mijn baan heeft zelfs invloed gehad op mijn studiekeuzes. Ik heb via mijn bijbaan ontdekt welke arbeidsmarktvoorbereiding werkt. Ik heb besloten om een tweede Bachelor, namelijk Bestuurskunde, te gaan volgen. Op die manier hoop ik mijn culturele interesses en de bestuurs- of organisatiekant daarvan met elkaar te kunnen combineren. En dat is eigenlijk ook gelinkt aan wat ik later graag wil gaan doen. Het is allemaal nog wat vaag, maar ik zou graag een theater- of mediaproducent willen worden. Op die manier bemoei ik me nog wel met de inhoud van het product, maar kan ik ook een overzichtelijke of sturende rol spelen.

Zie ook

 
Laatst Gewijzigd: 23-04-2014