Arbeidsmarkt

Animatie: keuzes tijdens je studie voor later

Welke keuzes hebben eigenlijk impact op je carrière? En hoe werk je tijdens je studie slim aan de opbouw van je CV, zodat je direct na het afstuderen al nuttige ervaringen en contacten hebt? Je ontdekt het in de animatie ‘Jouw vooruitzicht op werk’.

Praktisch aan de slag

Loopbaanadviseur Loes Nordlohne: "Heb je praktische vragen over welke handige keuzes je al kunt maken voor later? Of wil je advies bij het regelen van een stage, neem dan contact op met de Studenten Loopbaan Service."


Arbeidsmarktonderzoek

De Studenten Loopbaan Service deed in 2016 onderzoek naar de arbeidsmarktpositie van de studenten die tussen januari 2012 en december 2015 afstudeerden. Van de oud-studenten vond 71% binnen twee maanden werk. 74% daarvan vond direct een baan op hbo of universitair niveau.


Over het onderzoek

De Faculteit der Geesteswetenschappen verricht om de paar jaar een arbeidsmarktonderzoek onder Leidse afgestudeerden. Het onderzoek waar we in de campagne ‘Jouw vooruitzicht op werk’ naar refereren, vond in 2016 plaats.


Waar komen afgestudeerden terecht?

Onze studenten komen op veel verschillende plekken terecht. Bij de overheid, in het bedrijfsleven, in de journalistiek, in onderzoek en het onderwijs. Ze werken als communicatieadviseur, onderzoeker, journalist, leraar, beleidsmedewerker, tolk of salesmanager. Het werk wat zij doen is net als de sector, functie en werkgever erg onderscheidend.