Actueel

Arbeidsmarktcafé Masterdag: Winnaar arbeidsmarktquiz bekend!

Tientallen bezoekers die op de Masterdag van de Universiteit Leiden op 10 maart langskwamen deden mee aan een quiz in ons Arbeidsmarktcafé. De bezoekers moesten onder andere vragen beantwoorden over het vinden van een eerste baan en de activiteiten die je naast je studie kunt ondernemen om je positie op je de arbeidsmarkt te verbeteren.


Geesteswetenschappen onmisbaar in huidige tijd

Op universiteiten wereldwijd lijken de geesteswetenschappen het moeilijk te hebben. "In Japan wil de overheid de faculteiten voor sociale wetenschappen en geesteswetenschappen op meer dan vijftig universiteiten inkrimpen of sluiten", zo vertelt neurowetenschapper Gene Block (UCLA) in een opiniestuk in het Financieel Dagblad (27-02-2016).


Altijd al ninja, goeroe of jedi willen worden?

Functietitels zijn constant in beweging. De vertegenwoordiger heet tegenwoordig accountmanager, een heftruckchauffeur is een logistiek medewerker en de schoonmaakster is allang vervangen door de interieurverzorger (m/v). Maar heb je al gehoord van titels als "Director of First Impressions" (receptionist), "Ambassador of Buzz" (communicatiemedewerker) of Chief Happiness Officer (HR Medewerker). Op LinkedIn duiken er allerlei soorten wizards, guru’s en ninja’s op.