Actueel

Bezoek het Arbeidsmarktcafé op de Open Dag en maak kans op een laptop!

Bezoek het Arbeidsmarktcafé tijdens de Open dag op zaterdag 25 februari, van 11:00 tot 16:30 uur in Het Literair Café in het Lipsiusgebouw (Cleveringaplaats 1 Leiden). Als je vragen hebt over je beroepsperspectieven na de studie van jouw keuze, kun hier terecht. Je kunt hier een drankje drinken en in gesprek gaan met de aanwezige alumni en de loopbaanadviseur.


Arbeidsmarktcafé Masterdag: winnaar beroepenpuzzel bekend

Tientallen bezoekers die tijdens de Masterdag van de Universiteit Leiden langskwamen voor een studie als Geschiedenis, Engels, Japans of International Relations, puzzelden afgelopen vrijdag 4 November in ons Arbeidsmarktcafé. Als alle beroepen in de woordzoeker gevonden waren, moesten de deelnemers met de overgebleven letters een leuke slagzin maken.


Geesteswetenschappen onmisbaar in huidige tijd

Op universiteiten wereldwijd lijken de geesteswetenschappen het moeilijk te hebben. "In Japan wil de overheid de faculteiten voor sociale wetenschappen en geesteswetenschappen op meer dan vijftig universiteiten inkrimpen of sluiten", zo vertelt neurowetenschapper Gene Block (UCLA) in een opiniestuk in het Financieel Dagblad (27-02-2016).