Actueel

Arbeidsmarktcafé Masterdag: winnaar beroepenpuzzel bekend

Tientallen bezoekers die tijdens de Masterdag van de Universiteit Leiden langskwamen voor een studie als Geschiedenis, Engels, Japans of International Relations, puzzelden afgelopen vrijdag 4 November in ons Arbeidsmarktcafé. Als alle beroepen in de woordzoeker gevonden waren, moesten de deelnemers met de overgebleven letters een leuke slagzin maken.


Geesteswetenschappen onmisbaar in huidige tijd

Op universiteiten wereldwijd lijken de geesteswetenschappen het moeilijk te hebben. "In Japan wil de overheid de faculteiten voor sociale wetenschappen en geesteswetenschappen op meer dan vijftig universiteiten inkrimpen of sluiten", zo vertelt neurowetenschapper Gene Block (UCLA) in een opiniestuk in het Financieel Dagblad (27-02-2016).


Altijd al ninja, goeroe of jedi willen worden?

Functietitels zijn constant in beweging. De vertegenwoordiger heet tegenwoordig accountmanager, een heftruckchauffeur is een logistiek medewerker en de schoonmaakster is allang vervangen door de interieurverzorger (m/v). Maar heb je al gehoord van titels als "Director of First Impressions" (receptionist), "Ambassador of Buzz" (communicatiemedewerker) of Chief Happiness Officer (HR Medewerker). Op LinkedIn duiken er allerlei soorten wizards, guru’s en ninja’s op.