Oude culturen van de mediterrane wereld

Arbeidsmarktinformatie

Arbeidsmarktperspectieven met je Master

MA Egyptology
Egyptologen werken soms in functies die direct te maken hebben met hun studie, bijvoorbeeld als conservator in een museum of als wetenschappelijk onderzoeker bij een onderzoeksinstelling. Veelvoorkomende banen zijn ook in de educatieve sector: het geven van cursussen, en in de cultureel-toeristische sector, het begeleiden van reizen naar Egypte en het Midden-Oosten. Daarnaast vindt je Egyptologen in algemenere functies bijvoorbeeld als beleidsmedewerker bij de overheid of in managementfuncties in het bedrijfsleven.
Arbeidsmarkt: MA Egyptologie

MA Assyriology
Voor zeer goede studenten bestaan na de master assyriologie kansen op een tijdelijke onderzoeksaanstelling op het gebied van de assyriologie. Maar het overgrote deel van de afgestudeerden zal in andere sectoren gaan werken. Dankzij de opgedane academische vaardigheden ben je met deze master geschikt voor veel functies die niet zozeer een bepaalde studie als wel een academisch niveau vereisen.  Zie voor resultaten arbeidsmarktonderzoek (2009): Assyriology


Arbeidsmarktperspectieven met je Bachelor

Studenten Oude culturen van de mediterrane wereld (OCMW) werken soms in functies die direct te maken hebben met hun studie, bijvoorbeeld als conservator in een museum of als wetenschappelijk onderzoeker bij een onderzoeksinstelling. Veelvoorkomende banen zijn ook in de educatieve sector: het geven van cursussen, en in de cultureel-toeristische sector, het begeleiden van reizen naar bijvoorbeeld Egypte en het Midden-Oosten. Daarnaast vindt je studenten OCMW in algemenere functies bijvoorbeeld als beleidsmedewerker bij de overheid of in managementfuncties in het bedrijfsleven.

Wist je dat…..afgestudeerden Oude culturen van de mediterrane wereld werken bij:

  • Archeologisch Dienstencentrum
  • British Museum
  • School of Asian, African, and Amerindian Studies (CNWS), Universiteit Leiden
  • Djoser reisorganisatie
  • Ma-at Communicatieadvies en projecten
  • Universiteit Leiden, Faculteit der Letteren
  • University of California Los Angeles