Stage Koreastudies

In je bachelor kun je een stage plannen. Een stage tijdens je studie is erg goed om je te oriënteren op je toekomstige loopbaan. Het vult je studie aan met praktijkervaring. Hiermee doe je je eerste concrete werkervaring op.

Stage in je keuzeruimte

De stage is een derdejaarsvak dat je in je vrije keuzeruimte kunt doen, voor 15 of 20 ec. Je kunt je weekplanning in overleg met de stagegever afstemmen op de rest van je studie: part-time tijdens de collegeperiodes, of full-time 5 dagen per week gedurende de collegevrije periodes, bijvoorbeeld in de zomer.


Hoe vind je een stage?

Je kunt zelf op zoek gaan naar een stageadres dat je interessant lijkt. De facultaire stagecoördinator van de Loopbaan Service Geesteswetenschappen, Barbara Sumer, helpt je graag bij het vinden en organiseren van je stage in Nederland of in het buitenland.

Op de website van de Studenten Loopbaan Service vind je meer informatie en een stagehandleiding. Hier vind je ook een overzicht van stagevacatures en voorbeelden van stageplaatsen waar eerder studenten van Koreastudies zijn geweest.

Hoe regel je je stage?

Als je een stageplaats hebt gevonden, vraag je een docent van de opleiding als stagedocent voor je stage. Vervolgens regel je met Barbara Sumer, stagecoördinator Geesteswetenschappen, je stageformulieren: het stageplan en de stageovereenkomst. Houd rekening met het volgende:

  1. Over de inhoud van het stageonderzoek en de uitwerking en planning maak je afspraken met de stagedocent. Deze afspraken worden vastgelegd in het stageplan.
  2. Het stageplan dient goedgekeurd te zijn voordat de stage aanvangt. Stageplannen worden niet achteraf in behandeling genomen. Zorg er voor dat je stageplan minimaal 2 weken voor de vergadering van de examencommissie in het bezit is van de Loopbaan Service voorzien van de handtekeningen van de stagiair, de stagedocent en de stagebegeleider. De Loopbaan Service legt het stageplan vervolgens voor aan de examencommissie.

  3. Termijnen voor stages die aanvangen tijdens en na vakantieperiodes:
    Stages die in juli, augustus en september aanvangen: je stageplan dient goedgekeurd te zijn voor 1 juli
    Stages die in januari aanvangen: je stageplan dient goedgekeurd te zijn voor 1 december van het jaar ervoor. 

Laatst Gewijzigd: 10-10-2014