Eregalerij

Franse onderscheiding voor Sjef Houppermans en Isabelle van de Calseyde

Sjef Houppermans en Isabelle van de Calseyde-Hatting hebben een Franse onderscheiding ontvangen voor hun uitzonderlijke verdiensten voor de Franse taal en cultuur. Zij zijn beide “officier de l’ordre national du mérite” geworden, een Franse orde van verdienste. Ze ontvingen de onderscheiding op 2 juni uit handen van de Franse ambassadeur, tijdens een receptie op de Franse ambassadeursresidentie in den Haag.


Alumna Azinat Abubakari wint scriptieprijs

De Scriptieprijs 18e Eeuw gaat dit jaar naar alumna Franse taal en cultuur Azinat Abubakari. Haar helder geschreven scriptie over de wisselwerking tussen gender en ras in Franse literaire werken uit de late achttiende en vroege negentiende eeuw gooide hoge ogen.


MA Frans scoort goed in Keuzegids Masters 2013

Uit de Keuzegids Masters 2013 komt naar voren dat de Universiteit Leiden het net zo goed doet als vorig jaar. Vier masteropleidingen van Geesteswetenschappen komen dit jaar als beste uit de bus. De MA Frans is er daar een van.


Keuzegids Elsevier: drie opleidingen Geesteswetenschappen op eerste plaats

De Universiteit Leiden is volgens studenten de op een na beste brede universiteit van Nederland. Zeven Leidse bacheloropleidingen staan op de eerste plaats als het om tevredenheid van studenten gaat, drie daarvan zijn van de Faculteit der Geesteswetenschappen: Franse taal en cultuur, Geschiedenis en Griekse en Latijnse taal en cultuur.


Toneelvereniging Saint-Lazare op theaterfestival Fès in Marokko

De toneelvereniging van de studie Franse taal en cultuur, Saint-Lazare, was van 4 t/m 7 april op het universitaire theaterfestival Fès in Marokko om daar de Franse komedie ‘Boeing Boeing’ op te voeren. Sofie Dewulf won met haar rol als Judith ook nog eens de prijs voor de beste actrice van het hele festival. De vlotte vaudeville wordt in mei nog drie keer opgevoerd in verschillende theaters in Nederland, waaronder het LAKtheater.